Smedegården er en hesteejendom beliggende i Rønne syd.

Smedegården har siden 1990'erne (måske også længere tilbage i tid) været rideskole. Ejendommen blev sat tilsalg i 2015 og solgt i Marts 2016 til Ditte, Jørn og Mie Johnsen.

Mie genetablerede en ridekole, under nyt navn og image, Mie's Rideskole. Idéen med det nye koncept var, at lave det så luksus for hestene som muligt, og for at skabe et realistiske billede for børn og voksne som skulle komme på stedet, for at lære dem hvordan man holder hest på bedst mulig vis. På Mie's Rideskole blev der ikke sparet på hverken tandlægebesøg, massagebehandlinger og KST efter behov, sadelmager, korrekt fordring og uddannet beslagsmed. Rideskolen blev en succes, men Mie valgte at lukke den ned igen juni 2017. Nu skal kræfterne ligges i "Mor Dittes" fortagende....

Ditte startede i Maj 2016 med at udleve sin store hestedrøm, hvor hun blev en underafdeling af det allerede eksisterende Healthy Horse som ligger oppe i Skibby. Healthy Horse er et træningscenter for heste som skal i genoptræning eller heste som har brug for vedligeholdes af muskulaturen som supplement til den daglige træning. Healthy Horse - Bornholm er indehaver af en Aquatræner og Vibrationsgulv, derudover står der forskellige tilskudsprodukter på hylderne som supplere rigtigt godt op på konceptet med hestens trivsel og velvære. Inden vi når udgangen af 2017 vil Healthy Horse - Bornholm også tilbyde massagebehandlinger og Bemer vet behandlinger.

Smedegården fungere i det daglige også som opstaldningssted, og huser til dagligt 16 heste og ponyer.